Primeri spletnih strani, ki upoštevajo SEO pravila

SEO pravilaKadar ustvarjamo spletne vsebine, pa naj bo to blog ali spletna trgovina, moramo vedno upoštevati določena SEO pravila. Optimizacija spletnih strani se ves čas spreminja in dopolnjuje, zato je prav, da spremljamo novosti in spremembe.

V tem članku bom na konkretnih primerih razložila, kako sem pri pisanju določenih člankov upoštevala pravila spletne optimizacije. Najprej pa naj naštejem katera so najpomembnejša pravila, ki se jih moramo upoštevati, če želimo da so naši prispevki visoko uvrščeni.

Bolje uvrščeni prispevki na blogu spletnih strani, imajo za posledico boljšo vidnost v iskalniku Google, tako, da lahko rečemo, da je čimboljše upoštevanje aktualnih SEO pravil, močno povezano z večjo prodajo preko spleta.

NAMIG: SEO pravila ponudniki optimizacije spletnih strani, različno upoštevajo, saj različne spletne strani potrebujejo različne SEO storitve. Nekatere potrebujejo samo onsite SEO optimizacijo, druge onsite SEO in offsite SEO, tretje SEO mentorstvo, itd…. Zato je cenik za SEO optimizacijo spletnih strani, od ponudnika, do ponudnika, različen.

SEO pravila – katera pravila so najpomembnejša pri spletni optimizaciji?

Da se bodo naši članki redno uvrščali na prve pozicije Googla, moramo vedno upoštevati nekaj osnovnih navodil:

 • Prispevke, bloge, članke, opise produktov in vse kar objavljamo na svoji spletni strani, moramo vedno optimizirati na podlagi raziskanih ključnih besed.
 • Med najdenimi ključnimi besedami vedno poiščimo tudi takšno, ki ima manjšo SEO težavnost. S takšno ključno besedo bomo prej prišli na prvo mesto Googla in z njo bomo tudi več zaslužili.
 • Nikoli ne kopirajmo vsebin iz drugih spletnih strani!
 • Na spletna mesta moramo ves čas dodajati nove vsebine, če želimo da stran raste in se razvija.
 • Paziti moramo, kako napišemo spletni SEO naslov!
 • Posebej pozorno optimizirajmo meta opis!
 • Izogibati se moramo prepogostemu ponavljanju ključnih besed!
 • Pazimo, da se naša spletna stran čim hitreje nalaga!

PODROBNOSTI: Dodatne informacije o tem kaj je SEO optimizacija in kaj vse je potrebno upoštevati pri optimizaciji spletnih strani, najdete na povezavi.

SEO optimizacija članka na ključno besedo razstrupljanje jeter in razstrupljanje telesa

SEO pravila - razstrupljanje jeterZelo pomembno SEO pravilo nas uči, da moramo pred pisanjem članka dobro raziskati ključno besedo. To običajno tudi naredimo, poiščemo koliko iskanj ima določena beseda in potem članek optimiziramo na podlagi te besede. Vendar včasih pozabimo, da moramo poleg člankov ki jih objavljamo, optimizirati tudi vse ostalo. Pravilno moramo optimizirati vstopno stran, glavne strani in tudi kategorije. Ključna beseda razstrupljanje jeter ima 480 iskanj dnevno, na to ključno besedo in na podobne besede sem napisala več prispevkov.

Spletna stran popolnaprehrana – razstrupljanje jeter

Na spletni strani popolnaprehrana.si, sem napisala članek na ključno besedo razstrupljanje jeter z naslovom: Razstrupljanje jeter na naraven način (zdrava hrana in zelišča za razstrupljanje); link: http://www.popolnaprehrana.si/razstrupljanje-jeter/

Tukaj sem upoštevala prvo SEO pravilo in sem zelo podrobno raziskala ključno besedo razstrupljanje jeter. Upoštevala sem tudi drugo pravilo, ki nas uči, da poiščemo besedo, ki ima manjšo SEO težavnost. Ključna beseda razstrupljanje jeter ima nekoliko manjši iskalni volumen, vendar je SEO težavnost 44, CPC pa je 0,30€, kar je precej več, kot za mnoge ključne besede, ki jih ljudje iščejo v Sloveniji.

Ko sem raziskala vse okoli ključne besede, sem takoj napisala še dva članka na temo razstrupljanje. Razstrupljaje organizma ima iskalni volumen 10 in samo 0,03 CPC. S člankom sem hitro prišla med prvih 5 mest na Google, pomembno pa je to, da sem lahko v članku dodala povezavo na članek razstrupljanje jeter in tako povabila obiskovalce tja, kamor sem želela.

NAMIG: Optimizacija spletnih strani naj ne bo spletna aktivnost, ki jo za svoje spletne trgovine in spletne strani, izvajate ločeno od ostalih marketinških aktivnosti na internetu. SEO optimizacija (blog zapisov, člankov in prispevkov ter tudi vseh ostalih spletnih vsebin), naj bo osnova za njihovo promocijo na družabnih omrežjih, marketing preko e pošte ter druge spletne kanale, ki omogočajo promocijo vaših SEO optimiziranih vsebin. Zato je dobro, da pred samim začetkom optimizacije spletnih strani, zastavite celovito marketinško SEO strategijo, saj je pomembno, da ustvarjate takšne vrste vsebin, ki bodo naslavljalje ciljno publiko na različnih spletnih kanalih.

Spletna stran popolnaprehrana.si – razstrupljanje telesa

ključna beseda razstrupljanje telesaNaslednji korak je bil tudi članek na temo razstrupljanje in sicer na ključno besedo razstrupljanje telesa, z naslovom razstrupljanje telesa in jeter na naraven način; link: http://www.popolnaprehrana.si/razstrupljanje-telesa/

Tudi v tem članku sem uporabila interni link na članek razstrupljanje jeter in s tem povabila obiskovalce na ta članek. Ključna beseda razstrupljanje telesa ima iskalni volumen 390, SEO težavnost 38 in CPC 0,41€.

Ta ključna beseda ima precej veliko konkurenco, zato je še toliko bolj pomembno, da je članek resnično dobro optimiziran. Članek se lepo pomika proti vrhu in je trenutno nekje okoli 18 mesta, kar je kar dobro, saj se je tja pomaknil iz začetne pozicije okoli 50 mesta.

Dodatne info: Kako izbrati spletno agencijo za optimiziranje spletnih strani

Spletna stran popolnaprehrana.si – jedi na žlico

Ko sem raziskovala ključne besede, ki imajo največ iskanj, sem naletela na besedo jedi na žlico. Ta tematika me je takoj pritegnila, poleg tega je primerna za spletno stran, kjer pišem o zdravi hrani. Na spletni strani sem odprla posebno stran, ki sem jo imenovala jedi na žlico. Ključna beseda ima 880 iskanj, SEO težavnost 14 in CPC 0,01€, kar je zelo malo. Vendar sem se kljub temu, da imam na spletni strani postavljene Google reklame, odločila da napišem velik članek. Članek ima preprost naslov jedi na žlico; link: http://www.popolnaprehrana.si/jedi-na-zlico/

optimizacija ključne besede jedi na žlicoTukaj pa pride na vrsto naslednje SEO pravilo ki pravi, da ne smemo nikoli kopirati vsebine iz drugih spletnih mest. Seveda tega ne počnem, saj dobro vem, da kopirana vsebina ne prinaša nobenih prednosti, poleg tega pa je to resnično moralno oporečno. A zakaj to pravilo omenjam ravno tukaj? Zaradi tega, ker v članku jedi na žlico, pišem večinoma samo recepte: Poletne jedi na žlico, zimske jedi na žlico, zdrave jedi na žlico, mesne jedi na žlico, enolončnice z mesom, jedi na žlico brez mesa in tako naprej.

Pri receptih pa se hitro zgodi da je vsebina videti kot da je prekopirana, čeprav je recept na novo napisan in nikakor prekopiran. Vendar pri receptih ne smemo prav veliko spreminjati, zato je spletu veliko podobnih receptov, na prav tako podobnih straneh! Skratka konkurenca za to ključno besedo je velika, a sem vseeno trenutno na osmem mestu, res pa je, da ima članek 10000 besed! Pa smo spet pri naslednjem SEO pravilu, ki pravi, da moramo na spletne strani redno dodajati nove vsebine.

Zanimalo vas bo tudi: Kako pisati bloge za spletno trgovino

SEO pravila pri optimiziranju spletne strani unisvet.si

Tudi na spletni strani unisvet.si, sem napisala članke o razstrupljanju:

 • Članek na ključno besedo razstrupljanje jeter, ki ima iskalni volumen 480, z naslovom: Zdravilna zelišča in zdrava hrana za naravno razstrupljanjem jeter; link: http://unisvet.si/razstrupljanje-jeter/
 • Članek na ključno besedo razstrupljanje telesa, ki iskalni volumen 390, z naslovom: Super recepti za razstrupljanje telesa; http://unisvet.si/razstrupljanje-telesa/
 • Poleg teh dveh nosilnih člankov, sem napisala še nekaj člankov na temo razstrupljanje, v katere sem dodala interne linke na ta dva članka. Napisala sem članke na naslednje ključne besede: razstrupljanje telesa z limono, ki ima iskalni  volumen 50, CPC pa kar o,65€. Članek je uvrščen na prvo mesto Googla in je izvrsten pripomoček, da z njim povabim obiskovalce k branju članka razstrupljanje jeter in razstrupljanje telesa. Naslednji članek, ki tudi upošteva SEO pravila, je prav tako na temo razstrupljanja telesa in sicer na ključno besedo: program razstrupljanja telesa. Ta ključna beseda ima iskalni volumen 30, članek je trenutno uvrščen na drugo mesto Googla.

kaj je seo

Na kaj moramo biti še pozorni pri optimizaciji spletne strani?

SEO pravila nam določajo kar nekaj smernic, ki se jih moramo držati, če želimo, da so naši članki visoko uvrščeni. Poleg že naštetih, moramo upoštevati še nekaj pravil, ki mogoče niso tako zelo poznana:

 • Ko pišemo SEO naslov, naj bo ta privlačen za bralce, naj jih pritegne, napišimo pa ga z največ 60 znaki s presledki vred. SEO naslov se na spletu pokaže v modri barvi in to je prvo kar ljudje vidijo.
 • Ko pišemo meta opis, moramo na začetku vedno uporabiti ključno besedo na katero optimiziramo članek. Meta opis naj vsebuje približno 165 znakov. Poleg mete opisa, moramo optimizirati tudi url naslov spletne strani, interne linke, zunanje linke, slike, viedo in vedno tudi prvo stran. Poleg vsega tega pa moramo biti še pozorni, da ključne besede ne ponavljamo prevečkrat, saj Google tega ne mara več. Namesto ključne besede uporabimo sinonime in podobne besede. (a)

SEO pravila:

 

Uporabljeno besedilo v članku: SEO pravila, razstrupljanjem jeter, razstrupljanje telesa, jedi na žlico

Morda ti bo všeč tudi...