Nakup pohištva in pisarniških stolov preko interneta

Za vse, ki kupujete ali imate namen kupiti pohištvo preko interneta, smo spodaj zbrali nekaj izkušenj rednih kupcev pohištva preko spleta, iz slednjega pa bo tudi vam lažje se odločiti ali se odločiti za nakup pohištva preko spleta ali pač ubrati nekoliko daljšo in počasnejšo pot z obiskom različnih pohištvenih salonov.

Kupci pohištva preko spleta kot svojo najpogostejšo pozitivno izkušnjo navajajo hitrost pri pregledovanju ponudbe pohištva, možnost enostavnega in hitrega primerjanja cen, obenem pa vse več spletnih trgovcev, svoje pohištvo preko spleta, zraven prodaje  pohištva omogoča tudi dostavo pohištva in celo tudi montažo ter odvoz starega pohištva.

pohištvo preko interneta izkušnje

A prednosti, ki izhajajo iz nakupa pohištva preko interneta, vsebujejo tudi nekaj nevarnosti, ki jim je ob nakupu pohištva preko spleta, priporočljivo nameniti nekaj več pozornosti, med slednjimi zadržki za nakup pohištva preko spleta , pa se največkrat omenjajo:

 • preverjanje referenc različnih spletnih trgovcev pohištva
 • premalo plačilnih opcij in možnosti za nakup pohištva preko spleta
 • ne enostavno odkrivanje porekla izdelovalca pohištva
 • poplava spletnih pohištvenih ponudnikov

Da bi tudi sami prišli do pozitivne izkušnje pri nakupu pohištva preko interneta, priporočamo, da se ob izbiri in brskanju za ustreznim pohištvom za svoj dom, pred samim nakupom, oborožite predvsem z naslednjimi informacijami:

 • reference in dolgoročnost obstoja delovanja pohištvenega ponudnika
 • certifikati kakovosti in dokazila o obstoju spletnega pohištvenega ponudnika na trgu prodajalcev pohištva
 • kakovostno pohištvo in možnost hitre dostave ter tudi montaže pohištva
 • možnost osebnega stika ali stika s prodajalcem preko telefona
 • odzivnost prodajalca pohištva preko elektronske pošte (tudi način komunikacije prodajalca pohištva)
 • priznana in širša paleta plačilnih možnosti
 • možnost vračila pohištva v primeru loma, poškodbe, nezadovoljstva, itd…

Dosedanje izkušnje na področju prodaje pohištva tudi narekujejo, da ste izjemno previdni pri preverjanju izkušenj drugih kupcev pohištva, saj se nemalokrat na internetu zgodi, da prodajalci na različnih spletnih forumih in drugod, pod drugimi imeni, objavljajo pozitivne izkušnje ob nakupu – čeprav so le te, nič drugega, kot zgolj reklama, posameznega spletnega trgovca pohištva.

Izkušnje pri nakupu pisalnih miz

Razen, če ne gre za spletni nakup klasične pisalne mize s standardnimi dimenzijami in višino, je pisalno mizo pravzaprav preko spleta bolje naročiti tako, da se z mizarjem oz. ponudnikom pisalne mize, prej pogovorite, saj je pri pisalnih mizah toliko različnih opcij (predali, dodatni regali, širina, vrsta materiala, dodatne odlagalne poličke, možnost zaklepanja predalčkov, itd…), da boste težko našli mizo, ki zadostuje vsem vašim potrebam.

Še posebej, če iščete pisalno mizo, ki jo v svoji pisanri želite uskladiti z ostalim pisarniškim pohištvom.

Izkušnje pri nakupu pisarniških stolov preko interneta

Za razliko od vsega pohištva, ki ga spletni kupci naročajo preko najrazličnejših spletnih trgovin, velja, da je nekatere kose pohištva, pametno pred nakupom testirati. Zato moramo med spletnimi trgovci pohištva vedno poskušati poiskati takšne, ki omogočajo brezplačen test njihovega pohištva.

Seveda ne bomo testirali in preizkušali pisalne mize, jedilniške mize in komode za jedilni servis, bomo pa zato zelo zainteresirani za testiranje npr. vzmetnic in ostalih vrst ležišč, pisarniških stolov in podobnega.

Pisarniški stoli so še posebej občutljiv pohištveni element za nakup preko interneta, saj nam tudi prebiranje izkušenj pri nakupu teh stolov, najrazličnejših kupcev, kaj dosti ne koristi. Saj ju ni dveh, ki bi imela iste sedalne in delovne navade ter zahteve in potrebe pri izbiri pisarniškega stola.

Izkušnje kupcev pisarniških stolov, pa vseeno nakazujejo, da je pri nakupu le teh, vredno biti pozoren predvsem na:

 • otropedski stol
 • nastavljiv sedalo in ledveni del
 • vrtljivost stola
 • vrsto izbranih materialov, iz katerih je stol narejen
 • stil in estetskost stola
 • ter ceno v primerjavi z vsemi zgornjimi lastnostmi.

Različni, cenovno ugodni stoli za pisalno mizo, so predstavljeni tudi na priloženo povezavi. Glede na to, da je cena teh stolov res ugodna, se splača ponudbo pisarniških stolov, res dobro pregledati.

Morda ti bo všeč tudi...