Nevron IPTV box za dostop do spletnih vsebin kjerkoli v EU

Nevron IPTV box za dostop do spletnih vsebin kjerkoli

Sedaj je preko Nevron IPTV box, uporabnikom omogočeno spremljanje video storitev praktično kjerkoli. Tak dostop vključuje programe Sky* in storitve, kot sta Netflix* in Amazon Prime*.

Od začetka aprila 2018 je mogoče tudi, da se lahko prebivalci v katerikoli državi Evropske unije, prijavijo tudi v drugih državah članicah EU. Ponudniki storitev želijo ponuditi čezmejno prenašanje vsebin, ne da bi si uporabniki morali pridobiti licence tudi za ozemlja, kjer se naročniki začasno nahajajo in želijo uporabljati storitve.

Pravila se bodo uporabljala za plačane storitve, vendar se lahko ponudijo tudi brezplačne storitve

Sporočilo Evropske komisije pravi: “Dogovarjanje o prenosljivosti je odličen rezultat tesnega sodelovanja med institucijami EU in evropskimi podjetji ter vsemi zainteresiranimi. To želijo izkoristiti, kot priložnost za izboljšanje izkušenj. Digitalni enotni trg in združena evropska digitalna družba, dostopna vsem, pomeni dodatne donose za vsa vključena podjetja.

Nevron IPTV box

Nevron IPTV box FaSTBox S905x

Ponudniki plačljivih spletnih storitev in vsebin, kot so storitve za pretok filmov, televizije ali glasbe, želijo svojim naročnikom zagotoviti enako storitev kjerkoli.

Sky je napovedal, da želijo svojim naročnikom v Združenem kraljestvu in na Irskem omogočiti, da lahko gledajo svoje programe po vsej Evropski uniji. Za to bi lahko uporabili katero koli združljivo prenosno napravo. Uporabniki bodo na podprtih napravah, medtem, ko bodo v tujini. Spremljali bodo lahko programe Sky Go, Sky Q, Sky Sports, Sky Kids in Sky Cinema.

Zanimalo vas bo tudi: Pričakovana je visoka rast števila naročnikov na Nevron IPTV

Pri Netflix-u pravijo, da njihovi uporabniki želijo, da imajo dostop do storitve, a le za omejeno časovno obdobje

Tudi nekatere manjše javne radiotelevizije so napovedale, da se odločijo za takšno shemo. To na primer vključuje YLE* na Finskem in RTBF* v Belgiji. Medtem pa Britanske javne radiotelevizijske postaje, vključno z BBC, tega zaenkrat še ne omogočajo.

A je tudi v izjavi BBC zapisano, da je to izvedljivo. Obstajajo sicer nekatere zapletene tehnične težave, ki jih rešujejo.

V državah članicah Evropske unije ali državah, v katerih želijo ponuditi storitve svojim naročnikom, bo najprej potrebno urediti vse ustrezne pravice v teh državah.

Morda ti bo všeč tudi...