Kako s SEO optimizacijo do večje prodaje preko spleta?

SEO optimizacija je v marsikaterem očesu pisca SEO besedil, razumljena kot metoda za pritegovanje organskega, naravnega obiska na spletno stran, brez, da bi za slednje morali lastniki spletne strani, Googlu plačati za oglaševanje. Kljub temu, da sicer SEO optimizacija prinaša dolgoročno pozitivne učinke na povečanje prodaje, se zanjo odloča vse več podjetij, saj oglaševanje na največjih spletnih platformah, kamor brez dvoma sodi tudi Google, vedno več stane.

SEO optimizacija je lahko bistveno bolj učinkovita, če ne upoštevamo samo pisanje spletnih vsebin po SEO pravilih, ampak, da hkrati svoje SEO pisanje, “izpilimo” tako, da zraven SEO rezultatov, prinaša tudi prodajne rezultate.

NAMIG: Če ste na področju spletne prodaje šele za začetku, priporočamo hiter pregled članka, ki govori o pomenu definicije produkta za spletno prodajo, pomaga pri odločitvi ali naj spletno prodajo razvijamo sami ali z zunanjo pomočjo, kako izberemo ustrezne prodajne in promocijske kanale ter katero taktiko izbrati za prodajo preko spleta. Članek o spletni prodaji (za začetnike), je na povezavi.

Spodaj si lahko na primerih ogledate kako s SEO optimizacijo povečujejo prodajo nekatere spletne strani in spletne trgovine, ki se s spletno optimizacijo, ukvarjajo že dlje časa….

Spletna prodaja počivalnikov s pomočjo SEO optimizacije

Najhitreje boste učinek SEO optimizacije na povečanje prodaje, videli iz spodnje slike:

seo optimizacija povečanje prodaje

Na zgornji sliki smo za primer vzeli prodajo počivalnikov in gugalnikov, za rezervo na področju prodaje počivalnikov med organskimi, naravnimi prikazi spletnih strani in trgovin, na Googlu, pa smo vzeli spletno trgovino Pohištvo123.si.

Spletna trgovina Pohištvo123.si se z ključno besedo počivalniki nahaja na Googlu, na 13. mestu, s čimer v svojo trgovino pritegne na mesec 1 spletnega kupca. Če bi se trgovina s svojo ponudbo počivalnikov s pomočjo SEO optimizacije, uvrstila na prvo mesto (za ključno besedo počivalniki), bi na ta način dobila 486 obiskovalcev trgovine in ne enega. Glede na to kako široko ponudbo počivalnikov dejansko ima spletna trgovina Pohištvo123.si (na povezavi), je nedvomno realno pričakovati, da bi s SEO optimizacijo te ponudbe, pridobila več kupcev in povečala prodajo. Podroben prispevek z ostalimi, dodatnimi metodami SEO optmizacije za to kako povečati prodajo v spletnih trgovinah, najdete na drugi povezavi.

NAMIG: Če se sami odločate o tem, da bi se lotili SEO optimizacije s pomočjo spletnih agencij, vam bo v pomoč članek Kako izbrati spletno agencijo za optimiziranje spletnih strani?

Kako s SEO optimizacijo do povečanja prodaje npr. finančnih produktov (kreditov, posojil, naložb,..)

Finančne storitve se s pomočjo SEO optimizacije preko interneta, ne prodajajo kaj drugače kot izdelki v spletnih trgovinah – edina razlika je v tem, da pri prodajih izdelkov v trgovinah, ciljamo na nakupe, pri prodaji storitev (v tem primeru finančnih storitev), ciljamo na povečanje prodaje s pomočjo povečanja števila prikazov pristajalne strani, kjer interesenti za kredite in posojila, oddajajo svoje zanimanje.

Zelo lep in praktičen primer pristajalne strani, ki s pomočjo SEO optimizacije, odlično “prodaja” prikaze pristajalne strani, je pristajalna stran za izračun kredita, za različne namene. Preko pristajalne strani Informativni izračun kredita abanke se interesenti za posojilo najprej odločijo ali potrebujejo stanovanjski kredit, avtomobilski kredit, gotovinski kredit ali hitri kredit, izberejo vrsto zavarovanja kredita ter izračunajo mesečno anuiteto ali skupni znesek kredita.

Ker je pristajalna stran odlično SEO optimizirana (nahaja se na prvi strani Googla), na ta način pridobiva ogromno ogledov, posledično pa veča prodajo.

SEO optimizacija za povečanje prodaje team building programov

Spodaj sta, za dodatno razumevanje kaj je SEO optimizacija in kako optimizacija spletnih strani, prispeva k večji prodaji, predstavljena še 2 primera optimizacije z namenom prodaje in trženja team building programov.

Na povezavi Team building za podjetja – zakaj se zasluži vašo pozornost, bodite pozorni kako je vsebina napisana tako, da upošteva vsa SEO pravila in smernice. S čimer ni čudno, da se vsebina uvrščena na prvi strani Googla.

V primeru članka na povezavi, ki je SEO optimiziran za ključno besedo “team building”, je očitno, da je ta beseda vključena:

  • v naslov SEO članka (Team building za podjetja – zakaj si zasluži vašo pozornost?)
  • v meta opis članka (Team building za podjetja – Vrhunski, strokovni, zabavni, motivacijski dogodki in programi team buildinga. Preverite kaj je team building in programe.)
  • v h1 oznako in v ostale h oznake
  • v samo besedilo, kjer se besedica team building, skupno ponovi kar 59 krat

Drugo metodo SEO optimizacije team building programov in storitev, je ubrala spletna stran Trnulja.com….

Na spletni strani Trnulja.com je namesto SEO optimizacije enega članka za ključno besedo team building, SEO optiizirana kar celotna kategorija team building programov.

SEO pravila so tudi pri optimizaciji tega url naslova (na zgornji povezavi), upoštevana na enak način kot v prvem primeru.

Ob tem, da je na spletni Trnulja, tudi vsak team building program, opisan s pogledom na SEO optimizacijo, saj vsak vsebuje ključne besede, povezane s tematiko team building-ov.

Podrobno si poglejte npr. team building program Z električno kočijo po barju, upošteva SEO pravila, v celotnem opisu programa.

Kako Seo optimizacija spletnih trgovin poveča prodajo?

Primer odlično SEO optimizirane spletne trgovine, ki med vsemi spletnimi strategijami, za svoj nastop uporablja tudi SEO strategijo, je spletna trgovina topizbira.si.

NAMIG: Celoten dokument kaj vse vsebuje učinkovita, prodajna SEO strategija, najdete na povezavi.

Ovitki za telefon Topizbira.si so kupcem etuijev za mobije, že dolgo zelo dobro poznani, ker so ovitki za telefone topizbira dejansko oglaševani na vseh prodajnih spletnih kanalih (spletna optimizacija, Google Ads, Facebook Ads, email marketing,…).

Kar seo tiče SEO optimizacije, ima trgovina topizbira.si, dejansko SEO optimizirano vse: vstopno stran v trgovino, kategorije posameznih ovitkov za telefone (Apple, Samsung, Huawei, Sony,…), hkrati pa še opis vsakega posameznega ovitka za telefon.

Kliknite v trgovino topizbira in bodite pozorni kaj vse je SEO optimizirano za ključno besedo “ovitki za telefon”.

Da njihova SEO optimizacija očitno vpliva na povečanje prodaje, je dokaz tudi v tem, da iste SEO taktike, spletna trgovina, uporablja tudi na drugih trgih, kjer prodaja etuije za mobije (Hrvaška, Češka, Madžarska,…).

Morda ti bo všeč tudi...

1 odziv

  1. 9 januarja, 2020

    […] Bolje uvrščeni prispevki na blogu spletnih strani, imajo za posledico boljšo vidnost v iskalniku Google, tako, da lahko rečemo, da je čimboljše upoštevanje aktualnih SEO pravil, močno povezano z večjo prodajo preko spleta. […]