Kako pisati bloge za spletno trgovino?

Kako pisati bloge za spletno trgovinoV naslednjem članku si preberite nekaj nasvetov, kako pisati bloge za spletno trgovino. Če bloge pišete že dlje časa, potem verjetno že veste, kakšne koristi prinaša. V kolikor pa ste blog za spletno trgovino šele pričeli pisati, potem vam bodo ti nasveti prišli še kako prav.

Več o pisanju blogov za spletne trgovine, boste našli tudi na Digitalni marketing MatijaZajšek.com. Med objavljenimi vodniki za izboljšanje spletne prodaje, je tudi vodnik Kako ustvariti prodajni blog, brezplačno poglavje pa si lahko potegnete dol, če kliknete na podrobnosti omenjenega vodnika.

Kakšna je razlika med pisanjem bloga, opisom produkta in opisom kategorij na spletni strani? Kako pisati bloge za spletno trgovino?

Pri postavljanju spletne strani moramo upoštevati kar nekaj smernic, ki se pa se seveda tudi ves čas spreminjajo. Naša želja je seveda ta, da se uvrstimo na čim višje pozicije v Googlu, verjetno pa za to ne želimo zmetati cel kup denarja. Za dobro spletno trgovino so seveda najbolj pomembni izdelki, ki jih prodajamo.

A tudi če prodajamo vrhunsko kvaliteto, brez pravilne optimizacije in podpore, verjetno ne bo šlo. Čeprav na spletni strani prodajamo artikle, spada zraven še veliko drugega dela. Predvsem veliko pisanja! Skoraj pravilo je že, da vsaka spletna trgovina potrebuje dober blog, če želi biti konkurenčna.

Blog na spletni strani služi kot brezplačno oglaševanje na Googlu s pomočjo katerega pritegujemo spletne obiskovalce v našo trgovino, slednje pa počnemo s pisanjem uporabnih vsebin na blogu. Le te pa pišemo in optimiziramo na nam pomembne ključne besede.

Kako pravilno opišemo produkte, ki jih bomo prodajali v naši spletni trgovini?

Pri opisu produktov se moramo dosledno držati dejstev in z opisom ne smemo kupcev zavajati. Preden se lotimo opisa, si oglejmo kaj o produktu piše konkurenca in poskusimo izdelek opisati še lepše, daljše in bolj profesionalno.  Poleg slike izdelka izpostavimo najbolj pomembne lastnosti.izdelava spletne trgovine

Pri opisu nikar ne kopirajmo besedila proizvajalca, prav tako naj nam ne pride na misel, da bi besedilo kopirali od konkurenčne spletne trgovine.

Slika, s katero predstavljamo izdelek, kupcev ne sme zavajati, zato naj bo korektna in primerna. Sliko moramo seveda tudi optimizirati, saj Google ne vidi slik, pač pa samo kako je optimizirana.

Katerih 5 točk je treba upoštevati pri izdelavi spletne strani oz. spletne trgovine, je podrobno opisano tudi v članku, kjer je razložena strategija spletne strani za čim boljšo prodajo.

Zakaj je pomemben opis kategorij?

Kategorije morajo biti v spletni trgovini vidne na vrhu menija in morajo biti takoj vidne. Prav tako je pomembno, da jih opišemo z vsaj 150 besedami, dodamo kakšno slikco in vse skupaj optimiziramo.

Kaj moramo nujno upoštevati pri pisanju bloga?

Blog zapisi v spletni trgovini,  so še samo dodana vrednost! Redno pisanje bloga, prinaša izredno veliko koristi za našo trgovino.

Kupcem je pomembno, da vidijo, da se v spletni trgovini ves čas nekaj dogaja in da ni pozabljena nekje v spletnih nebesih.

Redno objavljanje člankov, nam omogoča, da kupce ves čas  obveščamo o novostih in jim posredujemo čim več podatkov o naših produktih.marketing spletne trgovine

V blogu lahko izražamo svoje mnenje, članki so lahko dolgi tudi do 2000 besed, če seveda želimo. V vsakem primeru pa naj bodo besedila kvalitetna, berljiva in naj pritegnejo bralca.

Z pisanjem bloga imamo nešteto možnosti, kako spletno trgovino dvigniti še na višje pozicije. Izvedemo lahko primerjalne teste, opišemo dobre in slabe izkušnje, ki jih imajo kupci pri uporabi izdelka ( raje napišite samo dobre), delamo primerjave s konkurenti in še in še… (A) (B)

Blog pa nam prinaša še nekaj izredno pomembnega! V njem lahko uporabimo linke! Interne linke in seveda zunanje. Za pisanje je bolje, da si izberemo long taile, kot pa težke ključne besede, saj se bomo tako lažje uvrščali na višje pozicije. (C) (D)

Predvsem pa smisel bloga pisanje! Pišite, izražajte svoje mnenje, pohvalite, pokritizirajte in se predvsem zabavajte!

Uporabljene besede: Kako pisati bloge za spletno trgovino

Morda ti bo všeč tudi...