Kako izbrati najboljšo vzmetnico in posteljo?

Spodaj si lahko preberete nasvete kako izbrati najboljšo vzmetnico.

V postelji preživite tretjino svojega življenja, kar pomeni, da je bistveno, da tudi vi porabite veliko časa za izbiro pravega ležišča. Napačna postelja lahko povzroči boleče mišice, bolčeine v hrbtu in na križu ter pomanjkanje spanja.

 1. Obiščite nekaj trgovin
  V resnici ne morete dobiti dovolj dobre slike o kakovosti vzmetnice, če jo preprosto vidite na zaslonu. Obisk različnih trgovin vam omogoča, da preizkusite različne sloge, oblike in modele, ki ustrezajo vaši sobi in vašim potrebam. Poiščite najbližji razstavni prostor.
 2. Ne glejte samo na ceno vzmetnice
  Bistveno je, da vedno kupite najprej posteljo, preden kupite vzmetnico. Vsi smo različni in ena postelja ni narejena za vse. Zahteve ljudi po podpori pri spanju se bodo razlikovale glede na njihovo težo in gradnjo, zato morate biti res zadovoljni s svojo odločitvijo.

 1. Izberite posteljo skupaj
  Če nameravate deliti posteljo, jo morate izbrati s svojim partnerjem. Tako boste lahko ležali ob njem in se prepričali, da je dovolj velika in udobna za vas.
 2. Pomislite na velikost sobe
  Skupna velikost spalnice mora biti vedno upoštevana. Če je spalnica premajhna, vam masivna postelja ne bo prišla v poštev. Za pravilno sprostitev morate imeti dovolj prostora okoli postelje. Če izboljšate večnamenski prostor, pomislite, da ležišča na kavču nudijo več bivalnega prostora, ko ne boste spali na njih.
 3. Izkoristite prostor z ležišči
  Če nimate prostora za veliko garderobo, ali ne veste, kje naj namestite rezervne plošče, razmislite o otomanski postelji. Dali vam bodo še veliko prostora za shranjevanje stvari na enostaven in priročen način.
 4. Dajte si prostor za širjenje
  Če imate veliko ali razumno velikost spalnice in vaš partner vedno prevzame ves prostor v postelji, potem razmislite o vlaganju v kraljeve postelje ali super kraljevske postelje. Če želite še več prostora in udobja, potem se odločite za cesarsko posteljo.

Nova postelja v spalnici

 1. Tudi če spite sami, to ne pomeni, da si morate kupiti eno posteljo. Nekateri potrebujejo ali želijo veliko prostora, da se lahko počutijo udobno, tako da, če ste eden izmed njih, razmislite o vlaganju v zakonsko posteljo.
 2. Prepričajte se, da je dobro res dobro
  Če želite stilno posteljo, ki resnično dodaja značaj v sobi, izbirajte med ležišči po meri. Izbirate lahko med kovinskimi, oblazinjenimi ali lesenimi profili v različnih velikostih.
 3. Izberite dobro posteljo za hrbet
  Letvice so najboljša izbira za podporo hrbtu. Vedno si zapomnite, da mora dobro ležišče spoštovati velikost, obliko in posebne potrebe spečega. Če vam na primer hrbet pogosto povzroča težave, ko ležite, potem izberite nastavljivo posteljo in spanje v položaju, ki vam ustreza.
 4. Postelje in vzmetnice morajo delovati skupaj
  Nikoli ne kupujte postelje, ne da bi vsaj pomislili na žimnico. Vzmetnice so idealne za pomladna ležišča, medtem ko so postelje z lamelami pogosteje združene s penastimi žimnicami. Kadar je mogoče, kupite novo posteljo in novo žimnico ob istem času, ker novo ležišče na stari postelji ne bo trajalo tako dolgo kot na novem.

Najboljša postelja za vas ni vedno najdražja, a verjetno ni niti najcenejša. Poceni postelja bi lahko izgledala dobro, vendar vam ne bo dala podpore, ki jo potrebujete za dober spanec. Zavedajte se, da lahko nižja cena zmanjša tudi vaše udobje. Pred nakupom je dobro pregledati preglede izdelkov na spletu, tako da lahko vidite, kaj drugi mislijo o vzmetnici in postelji, ki jo kupujete.

Dodatno (1, 2)

Morda ti bo všeč tudi...