IPTV portal Nevron, storitve pretakanja “v živo” in kaj vse to pomeni za uporabnike

IPTV portal Nevron, storitve pretakanja v živo in kaj vse to pomeni za uporabnike

Samo za informacijo: v tem trenutku 100 milijonov ljudi gleda “online” video posnetkeIn to na način, da so se naročili na storitve ponudnikov OTT, kot sta Netflix in Amazon Prime. Želite live streaming svojih najljubših športnih dogodkov na svojih pametnih napravah. Si želite Netflix na vašem pametnem telefonu, da bi si ogledali najljubšo serijo? Vse to omogoča IPTV portal Nevron.

IPTV portal Nevron

IPTV portal Nevron – streaming najljubših športnih dogodkov in ostalih vsebin na različnih pametnih napravah.

Tehnični vidiki in izrazi, ki jih morate poznati
Ponudniki dostopa

To so tisti, ki vaš dom ali podjetje povezujejo s svetovnim spletom prek stacionarnih povezav, telefonskih modemov, kablov in brezžično.

Ponudniki poštnih nabiralnikov

Ponudniki poštnih nabiralnikov so organizacije z infrastrukturo za podporo e-poštnih računov, pošiljanje, prejemanje in shranjevanje e-pošte. Najbolj priljubljeni so znani kot Gmail*, Yahoo*, Bing*, Outlook* itd.

Gostovanje ISP

Ti ponudniki so podjetja, kot je na primer GoDaddy*, ki gostijo spletne strani in e-pošto in tudi tisti, ki se ukvarjajo s shranjevanjem v “oblaku”.

Transitni ISP

Tranzitni ponudniki internetnih storitev ponujajo storitev vašemu ponudniku. Mreže ponudnikov internetnih storitev in tranzitnih ponudnikov storitev, je precej zapletena. Njihova mreža je zelo široka.

Virtualni ponudnik internetnih storitev

Virtualni ponudniki internetnih storitev zakupijo pasovno širino in povezave od drugih ponudnikov internetnih storitev.

Brezžični internetni ponudnik

Zagotavljajo dostop preko brezžičnega omrežja. Omrežje se lahko uporablja na različne načine. Za njih je narava vsebine in storitev, ki se odloči, na kateri strani so.

Ponudniki internetnih storitev trdijo, da je povračilo njihovih naložb neznatno. V skladu s tem so uporabniki (Google, Facebook, Amazon, itd.), ki spadajo v “težko kategorijo” uporabnikov pasovne širine, ki naložb v infrastrukturo ne prispevajo.

Tehnično rekoč, se Netflix, Amazon, Google, Amazon in Facebook družbe, zavedajo, da njihova zvesta publika želi, da bi jih zaščitili pred vsemi negativnimi vplivi ponudniki internetnih storitev.

Zaključna beseda

V skrivnostnem svetu internetne infrastrukture in naložb, je težko odkriti majhne podrobnosti. Ljudje ne morejo nikoli vedeti, kako se delijo podatki glede kakovosti in stroškov omrežja. Ampak, dokler imamo dostop do Facebook-a in možnost ogleda različnih vsebin na Netflix, povrh vsega pa je še to vse skupaj brezplačno, so tehnične podrobnosti komaj kaj važne, kajne?

Morda ti bo všeč tudi...